Wi-fi: Nevidna smrt, ki uničuje nove generacije

Najhujše pretnje javni mediji skrivajo. Večmilijardni posli, vezani na rastoče sektorje telefonije in wireless tehnologije, monopolizirajo informacije, da niso poznane množicam:

Izpostavljenost radiaciji mikrovalov wi-fi je vzrok številnih poškodb možganov, raka, malformacij, spontanih splavov, sprememb pri rasti kosti.

Najbolj so ogroženi otroci in ženske. Te informacije so bile znane in dokumentirane v znanstvenih in zdravniških krogih, še preden se je tehnologija wi-fi razpredla v vse naše domove in je tako dostopna tudi otrokom. Nevarne in celo smrtonosne biološke posledice te tehnologije so se pred javnostjo skrivale (zaradi zaščite dobičkonosnosti teh podjetij). Po mnenju prof. Johna Goldsmitha, svetovalca Svetovne zdravstvene organizacije (SZO), je izpostavljenost wi-fi radiaciji največji vzrok spontanih splavov. V 47,7% primerih izpostavljenosti wi-fi radiaciji so se splavi zgodili v sedmem mesecu nosečnosti, stopnja sevanja je bila od 5 mikrovatov na cm2. Za primerjavo, ta jakost je manjša, kot jo prejmejo študentke v učilnicah, opremljenih z wi-fi oddajniki, od petega leta naprej (glej Epidemiologic evidence relevant to radar/microwave effects).

Še bolj zastrašujoč je podatek, da je absorbcija mikrovalov pri otrokih lahko 10x večja kot pri odraslih. To pa zato, ker imajo otroška možganska opna in kostni mozeg drugačno električno prevodnost zaradi večje vsebnosti vode. Neprenehna izpostavljenost mikrvoalovom lahko povzroči kronični oksidativni in nitrosativni stres, s tem pa poškodbe celičnih mitohondrijev (mitohondriopatija). Lahko poškoduje mitohondrijeve DNA, ki se ne morejo ozdraviti zaradi nizke vsebnosti histonskih proteinov, poškodovane celice pa se prenašajo preko matere na nove generacije (glej Studi scientifici sui danni del wi-fi).

Vse te informacije je SZO objavila pod naslovom International Symposium Research Agreement No. 05-609-04 (v 28. poglavju je še posebej govora o problematiki reprodukcije), dokument je označila kot Top Secret, podatke pa sta skrivala tako SZO kot ICNIRP (International Comission on Non-Ionizing Radiation Protection).

Barrie Trower je v reviji Nexus (italijanska edicija) objavil poglavitna tveganja uporabe mobilcev in wi-fi tehnologije pri otrokih:

Sevanje mikrovalov na nizkih frekvencah vpliva na biološke procese, ki škodujejo razvoju ploda, npr. spremenijo hematoencefalično pregrado, ki se izgradi v 18 mesecih in varuje možgane pred strupi (toksini); mielinski ovoj se gradi 22 let in skrbi za vse možganske, organske in mišične procese; možgani se razvijajo 20 let; imunski sistem se razvija 18 let – splošno znano je, da mikrovalovi na nizkih frekvencah vplivajo na kostni mozeg, gostoto kosti in bele krvničke. Kosti se gradijo 28 let (glej Queste piante muoiono vicino alle onde wi-fi).

Tisti, ki za nas odločajo, podcenjujejo pandemijo otroških bolezni, nam dosedaj neznanih v 40.000 letih naše civilizacije, ki lahko zajame več kot polovico otrok in mater, podvrženih temu sevanju. Veliko znanstvenikov je mnenja, da če se bo difuzija wi-fi sistemov nadaljevala s tako hitrostjo, bosta rak in genetske mutacije kmalu dosegla razsežnosti pandemije. Veliko držav sprejema zakonske ukrepe, s katerimi preprečuje uporabo mobilcev za otroke in umika wi-fi tehnologijo iz šolskih učilnic (glej Laptop Wi-fi in grembo daneggia sperma).

Ruski narodni komite za zaščito pred neionizirajočimi sevanji je pri otrokih, podvrženih tem sevanjem, evidentiral:

1) 85% porast bolezni centralnega živčnega sistema, 2) 36% porast epilepsije, 3) 11% porast umske zaostalosti, 4) 82% porast imunskih bolezni in tveganja za plod.

Leta 2002 je 36.000 zdravnikov in znanstvenikov vsega sveta podpisalo Freiburški poziv. Po 10 letih je bil prenovljen in postavlja v ospredje tveganje izpostavljenosti sevanju za otroke, mladostnike in noseče ženske.

Vir: Dionidream, Wirelesswatchblog

Kako se zaščititi? Predlagamo se 10 praktičnih nasvetov: