Pasti in nevarnosti uvajanja 15 minutnih mest - nadzor

Pasti in nevarnosti uvajanja 15 minutnih mest - nadzor

Vir foto : Spletna stran WEF – World Economic Forum

Ideja se na prvi pogled sliši dobro, napredno, ekonomično, humano, okoljsko do varovanje okolja itd. … Dejansko pa to pomeni, da se bo pod pretvezo skrbi za naše okolje, kot so bili medicinski ukrepi v času kovida za naše zdravje, bodo naša mesta postala zapor brez ograje. Ne bo potovanj in gibanja v druge kraje kot je bilo v času kovida, skratka omejitev gibanja. V bistvu služba in dom. Nič več potovanj, veselja, zabav,… Vse bo v digitalni obliki in nadzirano do uporabe denarja in dostop do nekaterih storitev s pomočjo prepoznave obraza (kamere + 5G) in če se npr. ne boste vedli po želji vlade kot npr. nasprotovali vojni v Ukrajini oz. govoril v „prid Rusiji ali miru“, se ne boste hoteli cepiti kot v času kovida, objavljali po FB takšne objave kot je ta, … ali povedano po domače nekaj podobnega kot imamo danes na Kitajskem, vam bodo pač v najblažji obliki ukrepa zoper vas blokirali račun in brez denarja bo seveda življenje zelo oteženo. Kontrola se bo tudi opravljala s pomočjo kamer, ki bodo nameščene na vsakem koraku…. To kaj si oni dejansko zamišljajo, je danes Kitajska zgolj segrevanje, poligon prihodnosti za ves svet..

Tudi globalno segrevanje t.i. klimatske spremembe, ki je prevara kot Kovid plandemija, bo samo izgovor za te ukrepe, kot smrtonosni virus kovid za obvezno cepljenje, je samo pretveza za tiranijo nad človeštvom. Najlažje ljudem vladaš, ko jih z lažmi prestrašiš in zavedeš.
 
Ker je za nekatere vse teorija zarote je spodaj navedenih nekaj objav na nekaterih slovenskih spletnih straneh. Tu lahko samo dodamo, da počasi kar je bila za nekatere teorija zarote, danes počasi postaja realnost,…
Se nam po koroni obetata nov koncept prebivanja v mestih? Pariz želi postati 15-minutno mesto
 
Bi lahko živeli s spremembami, ki smo jih morali sprejeti zaradi pandemije? Vse več je idej, da bi ohranili nov način življenja, države pa bi se usmerile v zeleno naravnano gospodarstvo, kar bi imelo posledično tudi pozitiven učinek na okolje.
 
Vir članka : RTV SLO – 24.6.2020 (klikni tu in si preberi članek).
Pariz želi postati 15-minutno mesto
Najnovejša norost podnebnih histerikov: Uvajanje 15-minutnega mesta, ki naj bi z nadzornimi kamerami omejilo gibanje prebivalstva na okrožja.
 
Norostim podnebnih histerikov ni videti konca, za njih pri alarmističnem reševanju planeta niti nebo ni več meja. Očitno navdahnjeni nad začasnimi omejitvami gibanja prebivalstva med pandemijo kitajskega virusa, so razsodniki progresivne morale prišli na zamisel, da bi recept uporabili v boju proti globalnemu segrevanju – gibanje prebivalstva bodo omejili na mestne četrti. Ljudje pač morajo plačati za svoje grehe, odpustkov ne bo več, le kazni za kršitelje. Koncept se imenuje 15-minutno mesto.
 
Vir članka : Demokracija – Kavarna Hayek – 29.12.2022 (klikni TUKAJ in TUKAJ in si preberi članek)
Kočevje je 15 minutno mesto ✅ To je tudi načrtovalski cilj, ki zagotavlja kakovost bivanja, zdravo bivalno okolje, razvoj povezane skupnosti in delovanje lokalnega gospodarstva.
 
Kako daleč je pa peš do jezera ? Ene dobrih petnajst minut!
Ena od prednosti majhnih mest je, da so razdalje med objekti, ljudmi in dejavnostmi majhne. Majhne razdalje omogočajo, da več opravimo prej, da lahko tudi mlajši in starejši prebivalci veliko vsakodnevnih poti opravijo samostojno, da lahko marsikaj opravimo brez avtomobila, da je zrak čistejši in je okolje mirnejše.
 
Vir članka je Facebook stran Občine Kočevje z 20.5.2020 (Klikni tukaj in si preberi objavo).
15-minutno mesto - Obcina Kocevje
15-minutno mesto - Maribor

Zanimiv članek, ki je bil zapisan v strokovni literaturi Urbani Izziv štev. 12 v aprilu 2021, ki ga izdaja Urbanistični Institut RS – www.urbaniizziv.si/kazalo_s?id=80&id_k=S. Govori o 15. minutnem mestu Maribor.

V članku je predstavljen koncept 15-minutnega, decentraliziranega mesta Maribor, ki bi v izrednih razmerah omogočil večjo avtonomnost urbanih mestnih centrov, samooskrbnost in potencialno izolacijo sosesk. Koncept, ki ga uporabljajo že številna večja mesta po svetu, ponuja konkretno rešitev tudi pri reševanju problemov z deležem motornega prometa, onesnaževanjem okolja in kakovostjo življenja v mestih. Prek analize in referenčnih primerov so zasnovani napotki, priporočila in ideje za načrtovanje mesta v prihodnosti.

Priporočamo vam, da si na povezavi tukaj preberete članek na naši spletni strani z naslovom Država popolnega nadzora – to postaja vse bolj realnost, … Si to res želimo?

Nekaj malega iz vsebine članka : “Zamislite se, da pride do takšnega ukrepa, ko ne boste smeli zapustiti svojega prebivališča brez svojega pametnega telefona, kajti sicer vas ne bodo mogli nadzorovati. 15. minutna mesta so že realnost v Angliji, kjer boste imeli vse kar potrebujete (trgovino, zdravnika, zaposlitev, …) in ujetosti prebivalcev znotraj teh E-vrat – e-gates kontrol, kar naj bi prispevalo k zeleni agendi. …”

Danes moramo zato narediti korak več; čim več ljudi je potrebno ozavestiti o nevarnosti 15-minutnih mest v povezavi z digitalizacijo – digitalnega ID-ja in digitalnih valut, kar vključuje CBDC (digitalne valute centralne banke).

Najprej pa si oglejte novi dokumentarec z naslovom STATE OF CONTROL, da boste lahko odgovarjali na vprašanja ljudi. Klikni na spodnjo fotografijo in si poglej dokumentarni film STATE OF CONTROL. 

V opomnik bi vas opozorili, da je Slovenija že imela uvedena t.i. 15-minutna mesta in sicer v času korona plandemije; spomnite se nezakonitega zapiranja/omejevanja na občine in uvedene policijske ure. Šlo je za testiranje 'poslušnosti' državljanov, ki je bil sicer drugačen način, a je bilo to TO. Tega ne smemo pozabiti, saj vemo, da so bili vsi ukrepi takratne vlade in države zoper nas državljane NEZAKONITI, kot v neskladju z Ustavo R. Slovenije.

Nekaj videoposnetkov na temo 15-minutnih mest