Mattias Desmet v Sloveniji od 12.4.2024 do 15.4.2024

Mattias Desmet v Sloveniji

Psihologija Totalitarizma

Mattias Desmet je profesor klinične psihologije na oddelku za psihologijo in izobraževalne vede na Univerzi v Gentu (Belgija). Kot uveljavljen strokovnjak za psihologijo množic je iz te perspektive razsvetlil dogajanje pandemije Covid-19, teorijo ustrahovanja, gaslighting itd. 

Desmet je avtor več kot stotih recenziranih znanstvenih člankov. Leta 2018 je prejel nagrado psihoanalitične študije Združenja za psihoanalitično psihoterapijo, leta 2019 pa nagrado Wima Trijsburga, Nizozemskega združenja za psihoterapijo. Njegovo delo in stališča so izhodišče za številne medijske odmevne prispevke in razprave širom sveta od Forbesa, New York Posta, Salon.com in Fox Newsa …

V letu 2023 je bila pri Založbi Sanje v slovenski jezik prevedena njegova knjiga Psihologija totalitarizma. 

Poslušaj osebno povabilo Mattiasa Desmeta na njegovo predavanje

Leta 2017 tega ni bilo več mogoče zanikati: poseganje vlad v zasebno življenje se je izjemno hitro povečevalo. Doživeli smo razgradnjo pravice do zasebnosti (zlasti po 11. septembru 2001), glasovi proti so bili vse bolj cenzurirani in zatirani (zlasti v zvezi z razpravo o podnebnih spremembah), povečevalo se je število vsiljivih ukrepov varnostnih sil in še mnogo več. 

Kdaj in kje bodo dogodki (predavanja) Mattiasa Desmeta

CELJE 

Dogodek bo v soboto 13. aprila 2024 s pričetkom ob 17.30 uri. Naprošamo vas, da pridete pravočasno oz. vsaj pol ure prej za tiste, ki boste potrebovali slušalke za tolmačenje, saj je potrebna razdelitev slušalk. Za prevzem slušalk je potrebno imeti s seboj osebni dokument, ki ga boste ob prevzemu oddali našim prostovoljcem, ter ga dobili nazaj ob vrnitvi slušalk.

Lokacija : Celjski dom, Krekov trg 3, Celje. Prispevek na kraju dogodka za udeležbo znaša 15.00 EUR.

Ker je interes za predavanje Mattiasa Desmeta velik, si lahko svoje mesto zagotoviš že danes z donacijo/prispevkom v višini 15.00 EUR na transakcijski račun Kluba – Bodi varen in zdrav v Sloveniji št. TRR : SI56 6100 0002 5199 007 (Delavska hranilnica d.d.).

OBVEZEN je namen nakazila: Predavanje Mattias Desmet.

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec zaradi obveščanja o dogodku zaradi morebitnih sprememb (opomnik). 

*************************************************************************

LJUBLJANA

Dogodek bo v nedeljo 14. aprila 2024 s pričetkom ob 17.30 uri. Naprošamo vas, da pridete pravočasno oz. vsaj pol ure prej za tiste, ki boste potrebovali slušalke za tolmačenje, saj je potrebna razdelitev slušalk. Za prevzem slušalk je potrebno imeti s seboj osebni dokument, ki ga boste ob prevzemu oddali našim prostovoljcem, ter ga dobili nazaj ob vrnitvi slušalk.

Lokacija : Kino Šiška, dvorana Katedrala, Celovška 143, Ljubljana. Cena dogodka je 15.00 EUR do 7.4.2024, nato pa 17.00 EUR in je potreben nakup vstopnice na spletni strani Eventim – www.eventim.si.

Kliknite TUKAJ in opravite nakup vstopnice in si rezervirajte svojo vstopnico na dogodek. 

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec zaradi obveščanja o dogodku zaradi morebitnih sprememb (opomnik). 

*************************************************************************

Število obiskovalcev je omejeno. Zaradi informiranja o dogodku (morebitne spremembe, …) vas naprošamo, da IZPOLNITE spodnji kontaktni obrazec, kamor vpišite vaše podatke. V kolikor bodo kakršne koli spremembe oz. dodatne informacije glede dogodkov, vas bomo s pomočjo e-sporočila ali SMS sporočila o tem obvestili.

Za organizacijo obiska Mattiasa Desmeta zbiramo donacije s strani posameznikov in podjetij. Donacije se zbirajo na transakcijskem računu društva : Klub – Bodi varen in zdrav v Sloveniji, Bistriška cesta 60, 2319 Poljčane (odgovorna oseba Ivan Jurgec). Številka transakcijskega računa kamor lahko nakažete donacijo je : SI56 6100 0002 5199 007 (Delavska hranilnica d.d.). OBVEZNO napišite namen nakazila : Predavanje Mattias Desmet. Po končanih dogodkih bomo o porabi donacijskih sredstev pripravili obvestilo za javnost na spletni strani. Že vnaprej hvala vsem za donacijo.

Denar od prodaje vstopnic,  donacij ter prostovoljnih prispevkov bo namenjen kritju nastalih stroškov organizacije dogodkov od najema prostorov, izvedbe simultanega prevajanja, promocije dogodka, plačilo honorarja Mattiasu Desmeta za predavanja, cena nastanitve in povratne letalske karte Bruselj – Ljubljana ipd. 

Izpolnite spodnji obrazec s svojimi kontaktnimi podatki

Zanimanje za predavanje
Spodaj označite kraj, kamor boste prišli na predavanje
Ali potrebujete slušalke za tolmačenje?
Kako bomo varovali in obdelovali vaše podatke? Preberite si našo politiko varovanja osebnih podatkov :
Za tem dogajanjem pa niso stale zgolj vlade. Hiter vznik »prebujajoče se« kulture in naraščajoče gibanje proti podnebnim spremembam sta prinesla s sabo poziv k novi, nadvse strogi vladi, poziv, ki je vzniknil iz vrst prebivalstva samega. Teroristi, podnebne spremembe, heteroseksualni moški in kasneje virusi so veljali za preveč nevarne, da bi se jih lotili s staromodnimi sredstvi. Tehnološko »zasledovanje in spremljanje« prebivalstva je postalo vse sprejemljivejše in je celo veljalo za nujno.
Mattias Desmet ICS4 summit in Romania, December 2023
Mattias Desmet EU Parlament
Mattias Desmet Tucker Carlson

Koronavirusna kriza ni prišla kar naenkrat. Uvršča se v niz vse bolj obupanih in avtodestruktivnih družbenih odzivov na objekte strahu: teroriste, globalno segrevanje, koronavirus. Vsakič ko se v naši družbi pojavi nov predmet strahu, je v sodobnem načinu razmišljanja samo en odziv in samo ena obramba: povečan nadzor. Pri tem v celoti prezremo dejstvo, da lahko človeško bitje prenese le omejeno količino nadzora. Prisilni nadzor nas vodi v strah, strah pa v še večji prisilni nadzor. Družba na lepem postane žrtev začaranega kroga, ki neizogibno vodi v totalitarizem, kar pomeni v skrajni vladni nadzor, ki sčasoma privede do radikalnega uničenja tako psihološke kot fizične integritete ljudi.

Organizator dogodka je Tim Butara Marsenič v sodelovanju z Združenjem PovezaniSmo in Založbo Sanje.